Resa i Chopins fotspår

Jag packar väskan inför en resa tillbaka i tiden då Chopin levde. Han dog år 1849 då det var helt andra tider. Han hade med största säkerhet inte tankar på att pensionsspara som vi idag har. När jag blir pensionär vill jag kunna fortsätta resa och ha det bra, därför har jag via söderberg & partners fått hjälp att starta upp ett starkt sparande. Det finns ju så många spännande resmål i musikens tecken jag har kvar att uppleva!

Jag lämnar mina oroliga tankar och återvänder till nuet. Jag ska göra en resa helt på egen hand. Mitt val stod bland olika prisvärda städer och mitt val hamnade på Warszawa av anledningen att stadens flygplats är uppkallad efter mitt stora intresse i livet. Därför kommer jag om några timmar att landa på Frédéric Chopin-flygplatsen! Warszawa är Chopins födelsestad och självklart finns här ett Chopin-museum och snart kan jag bocka av det på min bucket list.

Hus och marknad i Warszawa