Skydda din musik på nätet


En sak i egenskap av musiker som stör mig väldigt mycket är hur accepterat det är att stjäla musik. Jag tror de flesta skulle anse det vara stöld om jag gick in och lånade en konstnärs tavla för att hänga upp i hemmet om det är fest. Film och musik däremot betraktas som allemansrätten. Nu är jag inte helt naiv utan förstår Youtube och andra internetsidor genomslagskraft. Utan dessa sidor är det svårt som artist att nå ut till publiken. En annan sak som jag också retar mig på är att många skapar fejksidor i artisternas namn. Väldigt vanligt på Instagram och Facebook framför allt. Fast nu finns ju den blå symbolen som visar att det är okej. Just nu arbetas för det för fullt med att utveckla säkerhet mot ID-kapningar på nätet via protectme och det är ju verkligen super, så att folk inte bara kan låtsas vara vem som helst i framtiden.