Vad är det för likhet mellan en pianist och mekaniker?

Chopin förvandlade toner till de mest underbara melodierna. Hans verk är odödliga och det är en konst att få ljud att att smälta samman till en melodi. En pianist kan noter som A, C osv men det är inte bara att slå hårt på tangenterna och tro att det ska låta bra. En bra pianists fingrar rör sig lätt och snabbt över tangenterna och det är som pianot är ytterligare en kroppsdel som alltid hört samman. Precis så är det med min granne Leffe. Fast han är inte en pianist utan en mekaniker. Han hjälper mig när jag har problem med bilen. Jag finner noterna, i detta fall reservdelar på nätet, och han skapar musiken. Leffe är bilmekanikernas Chopin och får min bils motor att sjunga de mest vackra melodierna. Det mina damer och herrar är likheten mellan en pianist och mekaniker.

Bil med mun